Ever thought about creating a trivia quiz but had no idea where to find interesting questions? Here we are, bringing you two hundred ready-to-use trivia questions you can copy and paste to your quiz. Twenty categories with questions and answers you can use to checkmark your students’ knowledge in an easy, fun way or engage your audience. Do you know everything about geography and sport but nothing about photography? Or do you think you can answer them all? It’s time to test your knowledge with these fun trivia questions. If you want to create your own online quiz you can also create a trivia quiz from scratch or based on quiz examples & templates.

Trivia Question Categories

These are the trivia categories we will cover:

  1. Geography Trivia Questions
  2. Sport Trivia Questions
  3. Fashion Trivia Questions
  4. Music Trivia Questions
  5. Movie Trivia Questions
  6. Interior&Exterior Design Trivia Questions
  7. Space Trivia Questions
  8. Religion&Culture Trivia Questions
  9. Photography Trivia Questions
  10. Food and drinks Trivia Questions
  11. Psychology Trivia Questions
  12. Fertility&Reproduction Trivia Questions
  13. Skincare Trivia Questions
  14. Friends The series Trivia-Questions
  15. Sports Cars Trivia Questions
  16. Politics and Law Trivia Questions
  17. Kid friendly Trivia Questions
  18. Technology Trivia Questions
  19. General Trivia Questions
  20. Animal Trivia Questions

Geography Trivia Questions

  1. Which country is the smallest in the world?
    Answer: Vatican
    Wrong – Monaco, Yerevan
  2. Poland’s capital is?
    Answer: Warsaw
    Wrong – Kracow, Toruń
  3. Which city is situated half part in Europe and half in Asia?
    Answer: Istanbul
    Wrong – Ankara, Baku
  4. Which city is the biggest in the world?
    Answer: Tokyo
    Wrong – Washington, Sydney
  5. Which city is the biggest in the United States of Saudi Arabia?
    Answer: Dubai
    Wrong – Abu Dhabi, Sharjah
  6. How many time zones are in the United States of America?
    Answer: 6.
    Wrong – 4, 8
  7. Which lake is the largest in Europe?
    Answer: Ladoga
    Wrong – Morskie Oko, Vattern
  8. The highest mountain in France is?
    Answer: Mont Blanc
    Wrong – Les Recules, Crêt de la Neige in Ain
  9. Mazovia is the region in what country?
    Answer: Poland
    Wrong – Austria, France
  10. Which country is nearby, the caraibian sea and the pacific ocean bordering with Panama and Nicaragua?
    Answer: Costa Rica
    Wrong – Australia, Portugal

Sport Trivia Questions

  1. How many world champion winner is Katerina Witta in figure skiing?
    Answer: 4
    Wrong – 6, 3,
  2. Which of the Williams sister won 72 times tournament of WTA
    Answer: Serena
    Wrong – Venus
  3. Which country won the soccer world championship in 1982
    Answer: Italy
    Wrong – Poland, RFN
  4. AFL and NLF have merged into one federation under one name NFL in the year?
    Answer: 1970
    Wrong – 1969, 1975
  5. Who won the F1 championship in 1975?
    Answer: Niki Lauda
    Wrong – Ronnie Peterson, Lella Lombardi
  6. Robert Lewandowski is from?
    Answer: Poland
    Wrong – Russia, Ukraine
  7. How many were sports types there in Tokyo’s Olympic games in 2021?
    Answer: 33
    Wrong – 28, 31
  8. What are the triathlon race distances in half ironman?
    Answer: Swim: 1,9km, Bike: 90km, Run: 21km.
    Wrong: Swim: 3.8km, bike: 180km, run: 42km.
  9. Which nationality were the climbers to summit K2 in the winter season?
    Answer: Nepali
    Wrong – Polish, Austrian
  10. How long is the Olympic swimming pool?
    Answer: 50 meters.
    Wrong – 62, 48

Fashion Trivia Questions

  1. Who was the designer behind the two most excellent fashion houses like Chanel and Fendi?
    Answer: Karl Lagerfeld
    Wrong: Michael Kors, Alexander Mcqueen
  2. When did Chanel launch the legendary N5 fragrance?
    Answer: In 1921
    Wrong: 1920, 1931
  3. Who was the chief designer in Givenchy from 1996-2001?
    Answer: Alexander Mcqueen
    Wrong: Diane Von Furstenberg, Alexander Wang
  4. In which city the house of Gucci was established in 1920?
    Answer: Florence
    Wrong: Rome, Milano
  5. Where was Donna Karan born?
    Answer: Queens, NY
    Wrong: LA, Panama
  6. Is Iris Apfel a fashion designer?
    Answer: No
    Wrong: Yes
  7. Who was the first black afro American woman in the history of the fashion mainstream?
    Answer: Helen Williams
    Wrong: Naomi Camber, Alek Wek
  8. When was Givenchy house founded?
    Answer: 1952
    Wrong: 1950, 1955
  9. What clothing brand did young Brad Pitt model for?
    Answer: Levi’s
    Wrong: Wrangler, Gap
  10. A fashion icon born in 1939 as Ralph Lifschitz is better known as what?
    Answer: Ralph Laren
    Wrong: Ralph Laurente, Paco Lorente

Music Trivia Questions

  1. What was the name of the group Nick Carter used to be a part of?
    Answer: Backstreet Boys
    Wrong: N’sync, Kelly Familly
  2. How many Grammy awards Beyonce has?
    Answer: 23
    Wrong: 30, 25
  3. Which song did Nicole Kidman sing with Robbie Williams in a duo?
    Answer: Something Stupid
    Wrong: Wild roses, Love me tender
  4. Who’s holding the title of Rock’nRoll king ever since?
    Answer: Elvis Prestley
    Wrong: Michael Jackson, Frank Sinatra
  5. How many albums Adele has released?
    Answer: 3
    Wrong: 5, 7
  6. Who is known as King of Pop?
    Answer: Michael Jackson
    Wrong: Elvis Prestley, Carlos Santana
  7. Jay-Z’s full name is?
    Answer: Shawn Corney Carter
    Wrong: Carter Jayson, Shawn Carpenter Corney
  8. A British girl group with a member named Posh is?
    Answer: Spice Girls
    Wrong: B*Witched, Atomic Kitten
  9. Which song has the most views of all times by Luis Fonsi?
    Answer: Despasito
    Wrong: Besame, Nuestra Balada
  10. Which country is a music group called ABBA from?
    Answer: Sweden
    Wrong: Switzerland, Swiss

Movie Trivia Questions

  1. When was the first Academy Awards ceremony?
    Answer: 1929
    Wrong: 1927, 1932
  2. Who is the first black actress nominated and winner in the Best Actress category?
    Answer: Halle Berry
    Wrong: Lela Rochon, Whitney Houston
  3. How many series are there of the Fast and The Furious?
    Answer: 9
    Wrong: 5, 7
  4. Who plays the role of Euphgenia Doubdfire and Daniel Hillard in Lady Doubtfire?
    Answer: Robin Williams
    Wrong: Pierce Brosna, Mathew Lawrence
  5. When was the first Sex and The City Movie released?
    Answer: in 2008
    Wrong: 2010, 2013
  6. What’s the movie’s title,e played by Nicole Kidman and Tom Cruise in 1999, directed by Stanley Kubrick?
    Answer: Eyes Wide Shut
    Wrong: Mission Impossible, Far and Away
  7. What nationality is Javier Bardem?
    Answer: Spanish
    Wrong: Mexican, Porotican
  8. When was the first season of Casa del Papel released?
    Answer: 2017
    Wrong: 2015, 2016
  9. Who played the role of mother in Home Alone in 1990?
    Answer: Catherine O’Hara
    Wrong: Susan Sarandon, Diane Keaton

10:Leonardo DiCaprio won the Golden Raspberry Award for the movie?
Answer: The Man in Iron Mask
Wrong: Wall Street, The revenant

Interior & Exterior Design Trivia Questions

  1. Which building is the tallest in the world?
    Answer: Burj Khalifa
    Wrong: Empire State Building, Berliner Fernesehturm
  2. When did construction on the Empire State building start?
    Answer: 1929
    Wrong: 1920, 1939
  3. Who designed the Sydney Opera House?
    Answer: Jorn Utzon
    Wrong: Alvar Aalto, Aino Marisio
  4. Where can you find the Petronas Towers?
    Answer: Kuala Lumpur
    Wrong: Tokyo, Bangkok
  5. When was wallpaper invented??
    Answer: In the 17th century
    Wrong: late 16th century, 19th century
  6. What period was The Chaise Lounge invented and popularized in France to symbolize social status?
    Answer: Rococo
    Wrong: renaissance, romanticism
  7. Stripes, chevron, floral, and plaid are examples of what?
    Answer: Patterns
    Wrong: graphics, prints
  8. What design style uses lots of sea/ocean-themed items?
    Answer: Nautical
    Wrong: tropical, minimalism
  9. What’s another name for a footrest?
    Answer: Ottoman
    Wrong: chaise lounge, couch.

Space Trivia Questions

  1. Which is the giant planet in our solar system?
    Answer: Jupiter
    Wrong: Mars, Saturn
  2. What protects the Earth from radiation?
    Answer: Atmosphere
    Wrong: nature, the sun
  3. Name the one planet that has the most moons
    Answer: Saturn
    Wrong: Neptun, Mars
  4. Who is the first person on the moon?
    Answer: Neil Armstrong
    Wrong: Edwin Aldren, Michael Collins
  5. What is the name of the first mission to Moon?
    Answer: Apollo 11
    Wrong: Apollo 13, Apollo 18
  6. What company sent a car into space for the first time?
    Answer: SpaceX
    Wrong: Nasa, Soviet space program
  7. Who is the first man who flew into space?
    Answer: Yuri Gagarin
    Wrong: Alan Shepard, Neil Armstrong
  8. How is one year on Jupiter?
    Answer: 12 earth years
    Wrong: 9 earth years, 11 earth years
  9. What planet has the most volcanoes?
    Answer: Venus
    Wrong: Mars, Mercury
  10. How many moons does the Earth have?
    Answer: One
    Wrong: Two, Four.

Religion & Culture Trivia Questions

  1. Diwali and Dipawali is the day of light in which country?
    Answer: India
    Wrong: Nepal, Indonesia
  2. What ends the Chinese New Year?
    Answer: Lantern Festival
    Wrong: Dragon Festival, Labor Day
  3. Christmas is a celebration in which countries?
    Answer: Catholic Christian countries
    Wrong: All Christian countries, Only in Europe
  4. St. Patrick’s day is a celebration day of which country?
    Answer: Irland
    Wrong: Poland, Austria
  5. The storming of Bastille is celebrated in which country?
    Answer: France
    Wrong: Belgium, Switzerland
  6. What does it mean Dia de Los Muertos in Mexico ?
    Answer: Day of the Dead
    Wrong: Day of the sick, day of spring
  7. Allah is the God of which religion?
    Answer: Musulmanism
    Wrong: Buddism, Jehova
  8. Which number is known as the unlucky number in many cultures?
    Answer: 13
    Wrong: 11, 19
  9. Burning Marzanna is a symbol of calling the spring in which country?
    Answer: Poland
    Wrong: France, Portugal
  10. In which city was Jesus born?
    Answer: Bethlehem
    Wrong: Jerusalem, Tel Aviv

Photography Trivia Questions

  1. Which file type gives a photographer more control over the picture when editing?
    Answer: RAW
    Wrong: JPG, PGN
  2. Who in vented the instatnd polaroid camera in 1948?
    Answer: Edwin Land
    Wrong: Thomas Edison, Eastman Kodak
  3. Which photographer took the famous pictures of Ono Yoko and John Lennon before the artist’s tragic death?
    Answer: Annie Leibovitz
    Wrong: Henri Cartier-Bresson, Richard Avedon
  4. What are the dimensions of the standard image format of 35mm film?
    Answer: 24×36
    Wrong: 35x35mm, 36x36mm
  5. Who took the picture called “Afgan Girl.”
    Answer: Steve McCurry
    Wrong: Martin Parr, Richard Avedon
  6. Who invented the camera as we know it today?
    Answer: Alexander Wolcott
    Wrong: Joseph Nicephore, Johan Zahn
  7. Who took the most popular tweet photograph ever named “If Bradley’s arm was longer”?
    Answer: Elen DeGeneres
    Wrong: Bradley Cooper, Brad Pitt
  8. How do we define a shot that is called “American shot”?
    Answer: A shot right above the knees to the area above the head.
    Wrong: From waist to head, from chest to head
  9. What is perspective in photography?
    Answer: It is how we see a subject versus how other people see it
    Wrong: It is how we see objects on camera. It is how we want people to see things.
  10. What is characteristic of landscape photography?
    Answer: Photography od lands
    Wrong: photography of nature, photography of dead nature.

Food and drinks Trivia Questions

  1. The most popular bread type in France is?
    Answer: Baguette
    Wrong: Brioche, pain de Campagne
  2. Pierogi is the most known traditional dish for what country?
    Answer: Poland
    Wrong: Korea, Turkey
  3. Tandori is known as what?
    Answer: As a clay fireplace for food cooking
    Wrong: As traditional Hindu kitchen, as traditional Hindu dish
  4. Khinkali is the flag dish of what country?
    Answer: Georgia
    Wrong: Armenia, Mongolia
  5. Ayran is a drink mostly known in what countries?
    Answer: Turkey, Azerbaijan, and other countries in the Eurasia region.
    Wrong: In Nepal, Korea
  6. What dish is the “lucky dish” on the table during Chinese New Year?
    Answer: Fish
    Wrong: pork, hamburger
  7. Which country invented ice cream?
    Answer: China
    Wrong: Korea, Australia
  8. What is the name of colorful french cookies?
    Answer: Les macarons
    Wrong: brownie, eclair
  9. What soft drink is known as the first soft drink in space?
    Answer: Coca Cola
    Wrong: Mirinda, Pepsi Cola
  10. What is the name of thin Armenian bread known as “paper bread.”
    Answer: Lavash
    Wrong: Puri, lahmajo

Psychology Trivia Questions

  1. Who is regarded as the father of cognitive therapy?
    Answer: Aaron Beck
    Wrong: Bert Hellinger, Irvin Yalom
  2. What is the main goal in logotherapy?
    Answer: To find a sense of things happening in life
    Wrong: To help correct spelling, helping to speak
  3. What are the central cores of the Drive Theory of Sigmund Freud?
    Answer: Life & Death Drive
    Wrong: Feel and Create drive, Sleep and Eat drive
  4. Who of these is NOT a famous psychologist?
    Answer: Mikchail Gorbachov
    Wrong: Carl Jung, Erik Erikson
  5. What was the name of a boy in John B. Watson’s experiment?
    Answer: Albert
    Wrong: Albie, Curtis
  6. What does psychology study?
    Answer: Brain
    Wrong: soul and feelings, monitor thoughts
  7. What did the Bobo experiment of Albert Bandura find?
    Answer: Children learn behaviors from observing others
    Wrong: Children are naturally susceptible to learning languages, Children learn most between 5-7 years.
  8. Who’s experiment was the “Pigeon playing ping pong”?
    Answer: B.F. Sinner
    Wrong: Alert Bandura, Martin Seligman
  9. Psychologists use which test to help to measure abilities, aptitudes, interests, and personality traits?
    Answer: Standardized test.
    Wrong: Projective test, survey
  10. Logia means?
    Answer: Study
    Wrong: Logical, Logistic

Fertility & Reproduction Trivia Questions

  1. What does the AMH test show?
    Answer: The ovarian reserve level
  2. Which of these is NOT a male semen disease?
    Answer: Triconospermia
    Wrong: Azoospermia, oligospermia
  3. What does In vitro mean?
    Answer: It means in glass fertilization
    Wrong: It means IUI fertilization, It means egg adoption
  4. When was the first baby born conceived by in vitro?
    Answer: in 1978
    Wrong: 1998, 1968
  5. What is the lucky fruit symbol of fertility?
    Answer: Pineapple
    Wrong: Bananas, Avocados
  6. What does surrogacy mean?
    Answer: It’s an agreement between biological and surrogate mothers/people to bear another person’s child.
    Wrong: It is when bearing your biological child to donate for adoption
  7. Which two counties allow legal surrogacy
    Answer: Ukraine, Georgia,
    Wrong: Serbia, Sweden
  8. How long does it take an average couple to conceive a child?
    Answer: Up to a year
    Wrong: Six months, three months
  9. What mineral is the best to help testosterone production, sperm formation, and motility?
    Answer: Zinc
    Wrong: Selenium, Vitamine C
  10. What seed is known as one of the best friends of fertility?
    Answer: Black Seed
    Wrong: Sunflower seed, poppy seed

Skincare Trivia Questions

  1. How many steps are there in the Korean skincare routine?
    Answer: 10
    Wrong: 7, 4
  2. Does Aloe Vera whiten the skin?
    Answer; Yes, after a few months
    Wrong: No, yes, immediately
  3. Do silicone primers harm skin?
    Answer: No
    Wrong: yes
  4. What cosmetics include glycerol?
    Answer: Handcreams, body creams, moisturizers – all of them.
  5. What is the Lumi Spa device known for most?
    Answer: As the number one device facial cleansing device
    Wrong: As the best skin draining device, as the fanciest device
  6. Skin fillers are best for what?
    Answer: Anti-wrinkle fillers
    Wrong: Skin whitening method, skin peeling method
  7. What beauty essential protects skin the most from aging?
    Answer: Sunscreen
    Wrong: Primer, Aloe Vera Gel
  8. One of the best ways to keep your skin fresh is?
    Answer: Regular exfoliations and moisturizing
    Wrong: Fresh make-up every day, soap wash every day.
  9. What facial is Kim Kardashian’s favorite treatment?
    Answer: Vampire facial treatment
    Wrong: home exfoliation, sheet masks.

Friends – The series Trivia Questions

  1. How many pages had the letter from Ross to Rachel?
    Answer: 18 pages
    Wrong: 15 pages, 22 pages
  2. For whom did Phoebe carry triplets as a surrogate mother?
    Answer: For her half brother
    Wrong: For Monica and Chandler, for Gunter
  3. How many times did Ross get divorced?
    Answer: 3 times
    Wrong: 2 times, 4 times
  4. How many seasons of Friends are there?
    Answer: 10
    Wrong: 12, 11
  5. What is Chandler Bing’s middle name?
    Answer: Muriel
    Wrong: David, Roy
  6. What is the name of Phoebe’s twin sister?
    Answer: Ursula
    Wrong: Tanya, Mary
  7. What was the name of Joey’s sister who fooled around with Chandler?
    Answer: Mary Angela
    Wrong: Angela Rosa, Mary Rosa
  8. Who is Joey’s agent?
    Answer: Estelle
    Wrong: Carrie, Monica
  9. According to Monica, how many erogenous zones does a woman have?
    Answer: 7
    Wrong: 9, 11
  10. What color is Monica’s apartment?
    Answer: Purple
    Wrong: Dark blue, baby

Sports Cars Trivia Questions

  1. What is the name of a man credited with creating the world’s first car?
    Answer: Karl Benz
  2. Which animal is placed on the Porsche logo?
    Answer: Horse
  3. Which companies are part of the Big Three?
    Answer: General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, and Ford Motor Company
  4. Which company owns the Bugatti, Lamborghini. Audi, Porsche, and Ducati?
    Answer: Volkswagen
  5. Which car producer was the first to offer seat belts?
    Answer: Nash Motors
  6. The English name for BMW is?
    Answer: Bavarian Motor Works
  7. What or who is the Ford Mustang named after?
    Answer: A fighter plane from WWII
  8. How many parts does the average car have?
    Answer: 30, 000
  9. The car that is often called the first muscle car?
    Answer: The Pontiac GTO
  10. Corvette introduced in which year?
    Answer: 1953

Politics and Law Trivia Questions

  1. Which American president was involved in the Watergate scandal?
    Answer: Nixon
  2. What are the surnames of the father-son duos who both served as US presidents?
    Answer: Adams and Bush
  3. How many presidents in the USA have been impeached?
    Answer: Three
  4. Before the 2000, how long was a French president’s term in France?
    Answer: Seven years
  5. The longest-serving monarch of the United Kingdom has been?
    Answer: Queen Elizabeth II
  6. World War I began with the death of Archduke Franz Ferdinand, of which country?
    Answer: Austria
  7. Donald Trump and which North Korean leader are known to trade threats over the internet?
    Answer: Kim Jong Un
  8. What was Mao Zedong famous for?
    Answer: Leading the Communist Party of China to victory during a Civil War
  9. Leader and political icon Nelson Mandela was from which African country?
    Answer: South Africa
  10. The largest political party in South Africa, the ANC, stands for what?
    Answer: African National Congress

Kid-friendly Trivia Questions 

  1. Which monster is addicted to nothing but cookies?
    Answer: Cookie Monster
  2. Which children’s show is known for its blue dog?
    Answer: Blue’s Clues
  3. What is the name of the Royal English family’s residence?
    Answer: Buckingham Palace
  4. Answer this riddle: “I am circular but not edible. I keep things moving and usually come in fours. What am I?”
    Answer: A wheel
  5. What insects make honey?
    Answer: Bees
  6. Why type of fish is Nemo?
    Answer: Clownfish
  7. Where is the Statue of Liberty located?
    Answer: New York
  8. What engines power airplanes?
    Answer: Jet engines
  9. True or false: A tomato is a vegetable
    Answer: False
  10. What does ‘piano’ refer to in music pitch?
    Answer: Soft
  11. What is chocolate made from?
    Answer: Cocoa beans

General Trivia Questions

  1. What does a funambulist walk on?
    Answer: A Tight Rope
  2. Area 51 is located in which US state?
    Answer: Nevada
  3. On a dartboard, what number is directly opposite No. 1?
    Answer: 19
  4. Which American president appears on a one-dollar bill?
    Answer: George Washington
  5. What geometric shape is generally used for stop signs?
    Answer: Octagon
  6. How many colors are there in a rainbow?
    Answer: 7
  7. TRUE OR FALSE – A scientific study on peanuts in bars found traces of over 100 unique specimens of urine.
    Answer: FALSE
  8. What is the nickname of the US state of California?
    Answer: Golden State
  9. TRUE OR FALSE – The color orange is named after the fruit.
    Answer: TRUE
  10. TRUE OR FALSE – On average, at least 1 person is killed by a drunk driver in the United States every hour.
    Answer: TRUE

Technology Trivia Questions

  1. The Harvard architecture for micro-controllers added which additional bus?
    Answer: Instruction
  2. What are the base station trackers used for the HTC Vive called?
    Answer: Lighthouse
  3. The term “battery” to describe an electrical storage device was coined by?
    Answer: Benjamin Franklin
  4. Which company designed the “Betamax” video cassette format?
    Answer: Sony
  5. Which buzzword did Apple Inc. use to describe their removal of the headphone jack?
    Answer: Courage
  6. Who patented a steam engine that produced continuous rotary motion?
    Answer: James Watt
  7. When was the Tamagotchi digital pet released?
    Answer: 1996
  8. In what year was the Oculus Rift revealed to the public through a Kickstarter campaign?
    Answer: 2012
  9. When was the DVD invented?
    Answer: 1995
  10. When did the CD begin to appear on the consumer market?
    Answer: 1982

Animal Trivia Questions

  1. Which mammal is known to have the most powerful bite in the world?
    Answer: Hippopotamus
  2. What object does a male penguin often gift to a female penguin to win her over?
    Answer: A pebble
  3. How long is an elephant pregnant before it gives birth?
    Answer: 22 Months
  4. What are the only two mammals are the only ones known to lay eggs?
    Answer: The anteater and the duck-billed platypus
  5. Why are flamingos pink?
    Answer: Because of their diet of algae, shrimps and crustaceans
  6. A dog sweats through which part of its body?
    Answer: Its paws
  7. What is the size of a newborn kangaroo?
    Answer: 1 inch
  8. How far away can a wolf smell its prey?
    Answer: Almost 2 miles
  9. Which animal is known to spend 90% of its day, sleeping?
    Answer: Koalas
  10. What color is the tongue of a giraffe?
    Answer: Purple

Related Post

What is the Best Onl

Quizzes are a lot of fun to do. They’re short,...

Forgot Your Kahoot P

Kahoot! is a great tool for people like teachers and...

9 Best Practices to

If you need to create online forms for IT professionals,...

Leave a Comment